Nastavlja se Star Citizen "španska serija"

Dobro je poznato da je Star Citizen, Cloud Imperium Games i na kraju sam Chris Roberts na meti napada već duže vreme, pre svega od strane Dereka Smarta koji je mesecima optuživao Star Citizen menadžment da obmanjuje javnost oko statusa u kojem se nalazi igra.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

21:48

Default images

Sve je kulminiralo i zahtevima da se CIG izjasni po pitanju potrošnje novca, povraćaja finansiranja ljudima putem Kickstartera i odgovorom na brojna pitanja koje je Derek imao. Umešani su i advokati kao i tužba (potencijalno sa obe strane) koja visi u vazduhu.

Da se ne bi na tome završilo, glasine su se pojavile i oko brojnih otkaza u kompaniji CIG i svim drugim pratećim kompanijama (Robert Space Industries na primer), a potom je otpuštena i firma koja je razvijala FPS modul za igru, upravo onaj modul koji u mnogome kasni sa izlaskom kao i čitava igra.

Najnoviji događaj odigrao se sa The Escapist člankom objavljenim pre dva dana u kojem ovaj sajt iznosi, kroz citiranje brojnih ljudi iz kompanije CIG optužbe na račun firme, menadžmenta, zabrinutost po pitanju stanja projekta i tako dalje. Pljušte optužbe na račun Krisa Robertsa i njegove sposobnosti da napravi igru, niko (od citiranih trenutnih i bivših zaposlenih) nije siguran da će igra ugledati svetlost dana i tako dalje.

Sve to dovelo je do toga da se Kris Roberts sam javi otvorenim pismom u kojem izjavljuje da je “sve u redu” ali i zahteva da The Escapist povuče članak i izvini se CIGu u roku od 24h. Rok je prošao a The Escapist je ostao pri svome, pritom navodeći da žele da posete studio i sami se uvere da ono što su izjavili nije istina.

Neko bi rekao da “gde ima dima ima i vatre” ali situacija, bez obzira na sve, nije nimalo svetla po CIG. Čak i da navodi nisu istiniti, suviše je loših stvari bačeno u njihovom pravcu ali i povučeno nesmotrenih poteza sa njihove strane. Tužba prema nekom mediju jednog publishera zaista bi bila previše, čak i da ima osnove za tako nešto.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: