LoL: Timovi moraju da uklone G2A obeležja

G2A, jedan od vodećih prodavaca igara i dodatnog softvera na planeti, često je na meti medija, drugih firmi i organizacija zbog “sumnjivog” poslovanja.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Sreda, 07.10.2015.

20:20

Default images

Nekima smeta način na koji G2A dolazi do ključeva koje prodaje, nekima je “krivo” što neko drugi prodaje igre po znatno nižim cenama ali igračima za sada to ne smeta – na kraju krajeva, ako neko može da kupi igru za 15 evra umesto 50, što bi se bunio?

G2A pored toga u ponudi ima i već “iznapredovane” odnosno levelovane naloge za League of Legends kao i Elo boosting ponudu, što je po pravilima Riota nedozvoljno (igrači ne smeju prodavati svoje naloge). Upravo iz tog razloga Riot je zahtevao da se G2A brending ukloni sa svih timova koje ova kompanija sponzoriše. Cloud9, Counter Logic Gaming, H2K i paIN gaming su samo neki od onih koje G2A podržava a koji su pristali na ovakav korak.

G2A sa druge strane kaže da ukoliko ne može da razreši situaciju sa Riot, jednostavno će povući svoja sponzorstva timova. Ovo je ujedno drugi slučaj da se neki prodavac igara na ovaj način povukao iz eSporta, prethodno je to uradio Kinguin sredinom godine. Bilo kako bilo, potez neće u mnogome uticati na krajnje korisnike, već više na sponzorisane timove, ali će njima svakako ostati druge kompanije a na kraju i novčani iznosi na turniru koje “jure”.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: