Pojavile se moguće specifikacije Microsoft Surface smartfona

Još od kako je Microsoft lansirao svoj Surface tablet, mnogi su se pitali da li će Microsoft kreirati i telefon iz Surface linije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2015.

09:53

Default images

Microsoft je godinama negirao da radi na ovakvom telefonu, ali su nakon akvizicije Nokia odeljenja za uređaje, svi počeli da veruju da je Microsoft dobio alatke i sredstva za proizvodnju sopstvenog Surface telefona.

Sada, zahvaljujući izveštaju sajta WMPowerUser, pojavile su se navodne specifikacije Microsoftovog Surface telefona. Uređaj nosi kodno ime Juggernaut Alpha, a ukoliko su specifikacije istinite radi se zaista o prilično jakom telefonu koji bi mogao biti dobra konkurencija svojim Android parnjacima.

Microsoft Surface bi trebalo da ima 5.5-inčni ClearBlack Gorilla Glass 4 displej sa QHD rezolucijom. Pokretaće ga Intel Atom x3 64-bitni procesor, a tu je i 4GB RAM-a. Na poleđini bi trebalo da se nađe 21MP PureView Zeiss kamera, dok je s prednje strane 8MP kamera. Surface telefon bi trebalo da bude dostupan u verzijama sa 64GB i 128GB skladišnog prostora, zajedno sa microSD slotom.

Biće tu i Surface olovka, koja će funkcionisati slično kao mS Pen. Tu su i USB-c portovi, bežično punjenje i kućište od aluminijuma i magnezijuma. S obzirom da se radi zaista o sjajnim karakteristikama, koje više deluju kao nečija želja nego stvarne specifikacije, pomenute informacije treba uzeti sa rezervom, dok se ne pojave neki konkretniji i zvaničniji podaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: