Android M je sada zvanično Android Marshmallow

Još u maju, Google je najavio Android M operativni sistem, omogućavajući ga na limitiranom broju uređaja kao developer preview. Nova verzija operativnog sistema još uvek nije zvanično lansirana, ali sada konačno znamo za koji slatkiš se Google odlučio kod ove verzije Androida. Dolazeći Google-ov mobilni operativni sistem će biti Android Marshmallow.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Ponedeljak, 17.08.2015.

22:09

Default images

Google tradicionalno lansira novu verziju Androida zajedno sa otkrivanjem statue Android maskote u kompanijinom sedištu u kaliforniji. Svaka statua je dizajnirana sa nomenklaturom koja odgovara i verziji Androida koja se lansira, a najnovija u rukama drži slezov kolačić.

Iako znamo da će naredna verzija operativnog sistema nositi naziv Android Marshmallow, još uvek ne znamo koji broj će imati. Zajedno uz naziv operativnog sistema, Google je objavio i završenu verziju svog Android 6.0 SDK-a i treći (i finalni) Marshmallow softver preview koji može da se instalira na Nexus uređaje.

Google je podsetio korisnike da "kada Android 6.0 Marshmallow bude lansiran globalno kasnije ove jeseni, korisnici će morati da ručno ponovo flashuju uređaj na fabrička podešavanja, kako bi nastavili da dobijaju OTA ažuriranja na svojim Nexus uređajima".

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: