U kućištu od magnezijuma stigao novi "ubica iPhonea" iz Kine

Ekran je, kao i na prošlom modelu, veličine 5,5 inča s HD rezolucijom 1080p. Glavna kamera ima 13 megapiksela i brojne napredne funkcije, a prednja 5 megapiksela.

Tehnopolis

Izvor: 24sata.hr

Četvrtak, 30.07.2015.

19:22

Default images
YouTubeScreenshot

Kad nekome spomenete "kineske mobilne telefone" verovatno je prva asocijacija niska cena i još niži kvalitet. Međutim, u poslednje vreme kompanije iz te zemlje na tržište izbacuju sve bolje premium modele koji ne samo da mogu da pariraju gigantima poput Samsunga ili Applea nego ih nekim karakteristikama čak i nadmašuju.

Jedan od takvih svakako je i OnePlus koji je u ovog utorka i službeno dobio svoju drugu verziju. Nešto više od godinu dana nakon što je OnePlus One pokazao da se i za manje od 300 evra može kupiti vrhunski smartphone, njegov naslednik OnePlus 2 nastavlja pozitivan trend uz tek nešto višu cenu, ali i dalje gotovo duplo nižu od konkurentskih modela.

Utisak kvaliteta na prvi pogled odaće magnezijumsko kućište i metalna tastatura koju donosi OnePlus 2. Ispod kućišta i tastature smešten je četverojezgarni Qualcommov Snapdragon 810 procesor zajedno s čak 4 GB RAM-a. Što se interne memorije tiče, nude se modeli od 16 i 64 GB.

Ekran je, kao i na prošlom modelu, veličine 5,5 inča s HD rezolucijom 1080p. Glavna kamera ima 13 megapiksela i brojne napredne funkcije, a ona prednja 5 megapiksela.

Energiju OnePlusu 2 daje baterija od vrlo dobrih 3300 mAh. Operativni sistem koji ga pokreće je OxygenOS. Reč je o prilagođenoj verziji Androida koju je razvio OnePlus.

Ono što vas verovatno najviše zanima je cena. Ona za model od 16 GB iznosi 329 evra, a za 64 GB 399 evra. Prodaja preko interneta krenuće 11. avgusta.

Dakle još jedan u nizu "ubica iPhonea" je stigao. Iluzorno je očekivati da bi i ovaj "Kinez" mogao "ubiti" Appleovu uzdanicu, ali zbog odlične razmere cene i kvaliteta mogao bi biti itekako dobro prodavan, možda i bolje od svoje prve verzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: