Hakerska firma meta napada hakera

Jedna italijanska kompanija koja prodaje hakerske alate raznim vladama navodno je i sama postala meta hakerskog napada, zbog čega su na internet procurila interna dokumenta i ugovori koje je sklapala sa držvama.

Tehnopolis

Izvor: RT.com

Ponedeljak, 06.07.2015.

14:47

Default images
Foto: Thinkstock

Hacking Team iz Milana razvija alate za hakovanje računara i mobilnih telefona, a svoje proizvode je legalno prodavala, budući da služe za sprovođenje zakona.

Tokom vikenda navodno je postala meta sajber napada zbog čega se na internetu našlo 400 GB internih dokumenata. Identitet hakera još nije poznat. Među dokumentima su ugovori sklopljeni sa Egiptom, Etiopijom, Marokom, Nigerijom, Sudanom, Čileom, Kolumbijom, Ekvadorom, Hondurasom, Meksikom, Panamom, SAD, Azerbejdžanom, Kazahstanom, Malezijom, Mongolijom, Singapurom, Južnom Korejom, Tajlandom, Uzbekistanom, Vijetnamom, Australijom, Kiprom, Češkom, Nemačkom, Mađarskom, Italijom, Luksemburgom, Poljskom, Rusijom, Španijom, Švajcarskom, Bahreinom, Omanom, Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dokumenti potvrđuju ranije optužbe kritičara da je Hacking Team sklapao poslove s različitim vladama, iako je recimo firma negirala povezanost sa mnogima od nabrojanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: