Chrome za Android dostigao preko milijardu preuzimanja

Chrome za Android je nedavno dostigao brojku od milijardu preuzimanja na Android uređajima i sada je član ekskluzivnoig kluba, koji čini još samo nekoliko aplikacija.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Ponedeljak, 06.07.2015.

08:34

Default images

Ono što je još impresivnije, jeste da za razliku od drugih Google aplikacija i servisa koji su preinstalirani na Android telefonima, Chrome nije počeo kao preinstalirana aplikacija.

Kada je prvi put lansirana 2012. godine, aplikacija je podržavala samo Android 4.0 i novije verzije operativnog sistema, a tek je sa Androidom 4.1 i Nexusom 7, Chrome za Android počeo da dolazi u paketu sa Nexus uređajima. Zapravo, Chrome čak nije ni promovisan na uređajima koji nisu Nexus sve do nedavno, jer se najveći broj proizvođača držao svojih aplikacija. Stoga je dostizanje brojke od milijardu preuzimanja na Android uređajima prilično velika stvar za Chrome. Aplikacija je takođe dostupna i na iOS uređajima.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: