Amerika protiv Japana: Najuzbudljivija borba robota svih vremena

Tim američkih stručnjaka sagradio je robota Megabot II i izazvao japanskog Kuratasa na dvoboj.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

10:45

Default images
Foto: Sreenshot

Megabot II visok je 4.5 metra, težak 6.8 tona, a umesto ruku ima pneumatske topove koji izbacuju boju. Kreće se pomoću tenkovskih gusenica i može da primi dva vozača. Ovaj robot nije na prodaju.

S druge strane, Kuratas je visok 3.65 metara, težak 3.6 tona, kreće se pomoću 4 točka i kontroliše pomoću senzora pokreta smeštenih u kabini ili "pametnog telefona" koji je povezan sa 3G mrežom. Naoružan je puškom koja ispaljuje male plastične kuglice i lanserom raketa koji ispaljuje plastične flaše s vodom. Njegova cena iznosi više od milion dolara.

“Mi imamo velikog robota, vi imate velikog robota. Znate šta to znači – izazivamo vas na dvoboj. Odredite gde će biti bojno bolje na kojem ćemo se boriti za godinu dana“, glasila je poruka amerikanaca.

Ostaje samo da zamišljamo kakav će biti ishod ove spektakularne borbe, a vi do tada pogledajte kao izgledaju oba učesnika pa procenite sami: *

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: