Facebook predstavio novi logo

Poslednja promena zaštitnog znaka Facebooka zabeležena je još 2005. godine. Skoro deceniju kasnije, uprava kompanije odlučila je da promeni logo.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 02.07.2015.

17:12

Default images
Screenshot

Ako ste se već navikli na sadašnji logo Facebooka nemate razloga za brigu.

Naime, novi logo je tek neznatno drugačiji od svog prethodnika.

S obzirom da najčešće od celog loga vidimo samo čuveno F, važno je napomenuti da na ovom slovu nije bilo nikakvih promena.

Najveća promena ogleda se u činjenici da je umesto bele podloge i plavih slova, Facebook sada odlučio da korisit plavu podlogu i bela slova.

Pored ove promene, najuočljivija promena je ona na slovu "a" koje je sada potpuno promenjeno.

Kako je objašnjeno iz dizajnerske kuće koja je radila nov logo, cilj je da novi logo bude "prijateljskiji i pristupačniji".

Takođe, saopšteno je da se razmišljalo i o mogućem potpunom redizajnu znaka, ali su se ipak odlučili za rešenje koje nije toliko drastično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: