Xiaomi ne žuri da napravi prodor u SAD

Čini se da će ipak proći još neko vreme pre nego što kineska kompanija Xiaomi otpočne sa prodajom i ozbiljnijim marketingom u SAD. Hugo Bara, nekada rukovodilac Google-a a potpredsednik kompanije Xiaomi je možda i razočarao mnoge svojom jučerašnjom izjavom po ovom pitanju.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Utorak, 30.06.2015.

08:41

Default images

On je naime poručio da iako je Xiaomi zainteresovan da ostavi svoj trag u SAD, kompanija neće imati agresivan pristup da bi to i učinila. Umesto toga, Bara je ponovio planove njegove kompanije da testira tržište u SAD putem prodaje nosivih uređaja, a tu je pre svega mislio na Band narukvice od 15 dolara, kao i slušalice.

U Kini je Xiaomi napravio pravo čudo, a svaki model telefona im se prodaje jako dobro, pa je pitanje trenutka kada će ozbiljnije krenuti i na ostala svetska tržišta. Bara je ipak spomenuo nekoliko prepreka za ulazak na tržište SAD, a pre svega je tu mislio na sistem subvencija.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: