Kineska alternativa Google Glass naočarima će koštati 200 dolara

Allwinner je proizvođač jeftinih čipova iz Kine i obezbeđuje čipove uglavnom za veoma jeftine telefone i pristupačne laptopove.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

16:30

Default images
YouTube Printscreen

Kako se ispostavilo, kompanija sada želi da radi nešto i izvan proizvodnje čipova i izradi nešto za njih prilično neobično. Kako u svom izveštaju navodi Giz China, Allwinner će uraditi alternativu Google Glass naočarima koje će koštati 200 dolara.

Nove naočare će u sebi imati Allwinner A33 SoC koji se može pronaći i na većini tableta ovih dana. Štaviše, Allwinner se udružio i sa tajvanskom dizajnerskom kućom Coretronic kako bi nosivi uređaj bio što moderniji.

Naočare će imati mnoge tehnologije koje ima i Google Glass, a pored toga i Wi-Fi, Bluetooth kao i mogućnost glasovne kontrole kada su uparene sa smartfonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: