Microsoft na osnovu fotografije procenjuje koliko imate godina

Microsoft ima novu aplikaciju koja procenjuje koliko ste stari. Nemojte da se deprimirate ukoliko niste zadovoljni rezultatom. Aplikacija greši i nije najtačnija.

Izvor: B92

Subota, 02.05.2015.

12:23

Default images
Printscreen

Uz mnoge novosti koje su prošle nedelje izašle iz Microsoftove radionice, jedna je potpuno neplanirano postala hit.

Naime, Microsoft ima novu aplikaciju koja procenjuje koliko ste stari. Postupak je prilično jednostavan. Učitate svoju fotografiju i aplikacija odmah napiše koliko misli da imate godina. Nemojte da se deprimirate ukoliko niste zadovoljni rezultatom. Aplikacija nije najtačnija i može da pogreši za nekoliko godina, zavisno od slike koju odaberete.

Iz Microsofta kažu da su napravili aplikaciju kako bi dobili podatke o bezbrojnim slikama na internetu i stvorili su ovakvu aplikaciju s ciljem prikupljanja podataka o polu i starosnoj dobi pojedinaca.

Aplikacija je trebalo da bude u testnoj fazi pa ju je Microsoft poslao na pedesetak email adresa kako bi dobili povratne informacije o efikasnosti. Međutim, negde je "procurelo" i u roku od par sati preko 35.000 ljudi iz celog sveta je posetilo stranicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: