Moćan i skup: Isplati li se veće ulaganje u Samsung S6 edge?

S6 i edge dele sve bitne karakteristike, a iako edge izgleda odlično, njegove zakrivljene ivice su nedovoljno iskorišćene dok je sam uređaj prilično skuplji od S6.

Izvor: 24sata.hr

Subota, 25.04.2015.

08:37

Default images
Beta / AP Photo/Bebeto Matthews

Uz zakrivljeni ekran s obe strane, odlični Samsungov Galaxy S6 pretvorio se u još lepši telefon. S pravom se kaže da je ovo premium model, a tako i košta. Galaxy S6 edge deli skoro sve bitne specifikacije kao i S6, ali s ekranom koji se previja sa ivica izuzetno je poželjan i teško ćete ga zameniti za neki drugi telefon.

Međutim, upravo taj zakrivljeni deo telefona je onaj gde Samsung ne briljira. Note Edge pokazao nam je koliko ivični paneli mogu imati korisnih primena. Ovde je interfejs sveden u osnovi na alat za određene notifikacije, a čak su i to mogli bolje rešiti. Problem se javlja i u nekim aplikacijama u kojima preko ivica ekrana prelazi deo koji morate da pročitate, a i slika je lagano iskrivljena.

Samsungova zamisao je da telefon stoji na stolu s ekranom prema dole pa da svetlosni efekti i boje vama signalizuju šta se događa.

Zakrivljena gornja strana telefona i donja ravna takođe mogu nekome biti smetnja u svakodnevnom korišćenju. Ipak je prirodnije da nam zakrivljeni deo leži u ruci.

Samsung je u izradi S6 odlučio koristiti premium materijale, doradili su dizajn i samu konstrukciju. Staklo s obe strane metalnog okvira daje utisak da je S6 edge skup koliko i košta, a napokon su se rešili plastike, koja bi ipak trebala biti rezervisana za telefone koji nisu top modeli.

U unutrašnjosti nas čeka malo veća baterija u odnosu na S6 (2600 mAh - 2550 mAh) i isti Exynos procesor s osam jezgara kojima pomaže 3 GB radne memorije. Dovoljno da sve radi kad želite i kako želite. Možete birati između modela s 32, 64 i 128 GB memorije, a Samsungova želja očigledno je da uzimate modele s više memorije, jer memorijsku karticu nećete moći staviti u ovaj telefon. Naravno, ovom problemu možete doskočiti cloud servisima na koje ćete odložiti svoju muziku i sve što vam ne stane na telefon, ili USB stickom koji ima micro USB ulaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: