Imagine Cup: Gang of 4 pobedio i ide u Sijetl

Četvoročlani tim programere Gang of 4 pobednici su nacionalnog takmičenja Imagine Cup u Srbiji u pravljenju kompjuterskih igara, koje je večeras završeno u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

22:36

Default images
Iz igre Jethlete pobednièkog tima (Foto: imaginecup.com)

Oni će sa svojom igrom Jethlete predstavljati našu zemlju na svetskom takmičenju u Sijetlu (SAD) u dugoj polovini jula, u organizaciji globalnog informatičkog giganta Microsofta.

Vođa tima Pavle Goloskoković rekao je Tanjugu da je njegova ekipa napravila igricu Jethlete za svega dve nedelje i ona je još u razvoju, a od takmicecnja u Sijetlu očekuje što bolji plasman, i napomenuo da ako ne uspeju da budu najbolji, "onda će se makar dobro provesti".

Jethlete je namenjena igračima koji volje performans igrice, mada je njegova ekipa pravila za vlasnike mobilnih telefona, da oni mogu da igraju sami, rekao je Goloskoković i objasnio da to nije klasična "kežual" igrica, već je malo teža, jer u sebi ima priču koja sve to opravdava i dosta dobar početni nivo za učenje kako se u stvari igra.

Goloskoković je rekao da su njegove kolege u ekipi studenti i skupili su se neposredno pred ovo takmičenje. Prema njegovim rečima, igra Jethlete zauzima oko 200 megabajta memorije i malo je veća zbog kvalitetnije grafike, ali bi trebalo da bude puno manja kada bude optimizovana za korišćenje.

Predstavnik Udruženja studenata informatike (FONIS) Tamara Naumović rekla je Tanjugu da je Imagine Cup svetsko tehološko takmičenje Microsofta samo za studente. Ove godine je na nivou Srbije održano je takmičenje u dve kategorije: Inovation u pravljejnu inovativnih aplikacija koje mogu pomoći društvu, i Games u pravljenju kompjurterskih igara.

U Games kategoriji u finale su ušli ekipa Spankers sa igrom "Tank Spank" i ekipa Gang of 4, koja je pobedila večeras i predstavljaće Srbiju u svetskom polufinalu, pri čemu će najpre morati da pošalju svoju video-prezentaciju, na osnovu koje će kasnije biti pozvani u Sijetl, objasnila je Naumovićeva.

Gang of 4 takmičiće se među 16 naboljih svetskih timova, kazala je Naumovićeva. Nagrada za pobednika, je najpre učešće u Games konferenciji u Dubrovniku, a Sijetlu pobednika očekuje 50.000 dolara i sertifikati Microsofta za najbolje takmičare, objasnila je Naumovićeva i dodala da postoji i mogućnost od dodatne zarade ako pobednička igrica bude ponuđena na tržištu svim zainteresovanim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: