Papin iPad prodat za 30.500 dolara

Appleov iPad koji je pripadao papi Franji prodat je na aukciji u utorak za 30.500 američkih dolara, a tim sredstvima finansiraće se škola za siromašne u Urugvaju, objavila je aukcijska kuća Kastels iz Montevidea.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

15:15

Default images
Foto: Beta, AP

iPad je kupljen telefonskom ponudom, ali nije otkriveno ni ime kupca, a ni njegova nacionalnost.

Ovo nije prvi put da je papa Franja, koji kritikuje tržišnu ekonomiju zbog podsticanja nejednakosti, donirao neki lični predmet. Prošle godine je Harley-Davidson kog je dobio na poklon zaradio na aukciji 241.500 eura.

"Učinite nešto dobro s njim", preneo je urugvajski sveštenik Gonzalo Aemilius reči argentinskoga pape kad mu je predavao iPad.

Aemilius je tablet poklonio srednjoj školi Francisko de Pajsandu oko 370 kilometara od glavnog grada Montevidea.

Predstavnici škole rekli su da su nakon nekoliko pokušaja da za prodaju iPada angažuju aukcijske kuće "Christie's" i "Sotheby's" to učinili putem lokalne aukcijske kuće Kastels.

Na uređaju je natpis "Njegova svetost Franja. Internet služba Vatikan, mart 2013." a prati ga potvrda autentičnosti koju je potpisao papin lični sekretar Fabian Pedačio Leaniz.

Papa Franja internet je nazvao "Božjim darom" ali je priznao da nije vešt s tom tehnologijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: