Kim Dotkom: Nikad ništa nisam imao sa SAD, a sve su mi uzeli

Velika polemika se vodi ovih dana povodom odluke američkog civilnog suda da kompletnu imovinu osnivača sajta Megaupload proglasi vlasništvom SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

10:23

Default images
Foto: Beta/AP

Na osnovu presude, država SAD sada poseduje Kim Dotkomove bankovne račune, automobile i drugu imovinu čija je vrednost procenjena na oko 67 miliona dolara. Proces ipak nije još uvek završen jer Dotkom ima pravo žalbe. Takođe ima i druge opcije za sredstva koja se nalaze na Novom Zelandu i Hong Kongu , a to je da koristeći lokalne sudove u tim mestima pokuša da blokira njihov transfer američkoj vladi.

Sajt Techdirt bavio se ovom problematikom u tekstu nazvanom "Kako je američka vlada legalno ukrala milione Kimu Dotkomu", a u njemu su objavili i presudu koja je doneta. Sam Kim Dotkom je na svom zvaničnom Twitter nalogu imao zanimljiv komentar povodom svega:

"Nikad nisam živeo u SAD.

Nikad nisam ni putovao u SAD.

Nemam kompaniju u SAD.

Ali sve što sam stekao do sada pripada SAD".

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: