On This Day: Facebook vas opet vraća u prošlost

Posle nekoliko godina testiranja, kompanija Facebook uvodi novu opciju pod nazivom “On This Day”.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

15:25

Default images
Foto: Beta/AP

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje Facebook koriste da bi se povezale sa porodicom i prijateljima, dobra vest je da vam od sada na raspolaganju stoji još jedna korisna opcija. U pitanju je neka vrsta podsetnika koja vas obaveštava o posebnim momentima iz vašeg života - zahvaljujući tome, bićete u mogućnosti da vidite koje aktivnosti su obeležile vaš dan pre godinu dana, dve godine, tri...

Ova funkcija ne odnosi se samo na značajne životne događaje poput venčanja ili rođenja dece, već i na postove u kojima ste tagovani – da, to znači da opet postoji mogućnost da se susretnete sa nekim “sramotnim” događajem iz vaše prošlosti.

Međutim, i za to postoji rešenje – ukoliko vam se nešto od postavljenog sadržaja ne dopada, moguće je obrisati ga iz aplikacije, a kompanija je primenila poseban algoritam koji bi trebalo da filtrira potencijalno neprijatna sećanja, poput postova ljudi sa kojima ste raskinuli ili onih koji su preminuli.

S obizom na to da je još uvek u fazi testiranja, ova opcija još uvek je ograničena na određen broj korisnika. Nova funkcija uskoro bi trebalo da bude dostupna svim korisnicima na adresi facebook.com/onthisday.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: