Budući iPhone bi mogao imati True Zoom objektiv, poboljšani OIS

Kompaniji Apple je nedavno odobren patent koji ukazuje na novu tehnologiju, koja omogućava da se zoom objektiv integriše unutar kućišta telefona. Pored ovoga, iPhone naredne generacije bi mogao imati kameru koja koristi inovativan sistem optičke stabilizacije slike (OIS).

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

14:53

Default images
Beta / AP Photo/Julie Jacobson

Prema ovom patentu, budući Apple uređaji će koristiti prednosti L-oblikovanog kamera modula, koji omogućava svetlu da ulazi preko piramidalnog polihedron stakla, koje ima reflektivnu površinu na dnu.

Piramida preusmerava svetlo preko L-shape kamera modula, a spliter svetla lociran iza objektiva razdvaja na tri boje, koje će "pokupiti" tri različita senzora, po jedan za svaku boju.

Kada je OIS u pitanju, dokumentacija pominje da reflektor iza polihedrona funkcioniše kao preklopno ogledalo. Ipak, kako se radi o patentu, nema garancija da će pomenuta tehnologija biti implementirana, a ukoliko se to desi nije poznato kada ćemo je videti na uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: