Google “paradirao” prototipom modularnog smartphonea

Američka internet kompanija Google predstavila je na sajmu mobilne telefonije MWC (Mobile World Congres) u Barseloni prototip svog budućeg modularnog smartphonea, "ara" - telefon kome se mogu menjati komponente.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.03.2015.

12:08

Default images

Radi se o potpuno personalizovanom uređaju, koji će moći da integriše različite module u zavisnosti od želje korisnika, objavljeno je danas na web portalu lesećos.

Korisnik će, na primer, kada se nađe na planini moći da pridoda svom telefonu sistem za globalno pozicioniranje GPS, a ako obožava video igrice moći će da doda pokretnu palicu za igranje igrica.

Ekipe, takođe, rade na aplikacijama za plaćanje platim karticama Mastercard, Visa...

Modularni smartphone Googlea trebalo bi narednog leta da prođe prvi pravi test u Portoriku.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: