Barselona MWC: Stigao Huawei pametni sat

Kompanija Huawei premijerno je pred posetiocima Svetskog kongresa mobilnih uređaja u Barseloni (Mobile World Congress - MWC) 2015 predstavila svoj prvi pametni sat vrhunske elegancije.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

17:22

Default images

Sat ima 1.4-inčni ekran osetljiv na dodir, safirno sočivo otporno na ogrebotine, okvir napravljen od nerđajućeg čelika, ugrađen pulsometar i 6 senzora za praćenje pokreta.

“Odgovorili smo na potrebe korisnika širom sveta koji su tražili pametan sat neprolaznog dizajna. U skladu sa našim ključnim sloganom “Make it possible” Huawei je kreirao inovativan premium pametni sat” rekao je Ričard Ju, CEO, Huawei Consumer Business Group. “Kao prvi u nizu prenosivih premium proizvoda, Huawei sat je dizajniran i kreiran da unapredi život korisnika i bude deo njihove svakodnevice.”

Neprolazan dizajn

Zahvaljujući timu iskusnih dizajnera, posebna pažnja posvećena je detaljima, među kojima se izdvaja svetlucavi 1.4-inčni displej rezolucije 400 x 400 piksela.

Ciferblat, okvir i kopča sata napravljene su od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika koji Huawei sat čini 40 procenata jačim. Sat poseduje i tzv. „intuitivno dugme“ koje omogućava razna praćenja životnog tempa korisnika, a dolazi sa megnetnom stanicom za punjenje. Uz to, Huawei je razmišljao i o različitim ukusima korisnika, pa je tako moguće da vaš sat bude u nekoj od tri dostupne boje, različitih stilova i materijala.
Pametna unutrašnjost

Uz pomoć Android Wear notifikacije o SMS-u, email-u, kalendar-u, aplikacijama i telefonskom pozivu postale su pristupačnije nego pre. Kompatibilan sa pametnim telefonima koji poseduju od Android 4.3 ili više, Huawei sat ima moćan procesor od 1.2 GHz, koji uključuje 4GB memorije, 512MB RAM-a i Bluetooth 4.1. Huawei sat poseduje pulsometar, 6 sensora pokreta i sensor za merenje atmosferskog pritiska koji u realnom vremenu detektuju da li korisnik šeta, trči, vozi bicikl, pešači ili spava. Konkretno, korisnici mogu pratiti sve, od broja kalorija koje su sagoreli, rada srca, visine na koju su se popeli, broja načinjenih koraka do pređenog puta.

Huawei Ecosystem

Kako bi ohrabrili korisnike da budu srećniji i žive zdravije, Huawei je posvećen stvaranju prenosivog ecosystema koji pomaže korisnicima da sebi postave ciljeve i prate njihovo ispunjenje. Dostupnost i dodaci

Pametni sat će biti dostupan u tri moderne boje: srebrna, crna i zlatna, u 20 zemalja.

Dostupnost i cene biće pravovremeno objavljene na svakom od tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: