Microsoft odlučio da ugasi Internet Explorer

U Windowsu 10 Microsoft će zvanično odustati od Internet Explorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najverovatnije biti nazvan Spartan. On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2015.

10:20

Default images

Nakon mnogo godina Microsoft je konačno odlučio da ubije Internet Explorer jednom zauvek, a iako mnogi veruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu drugačije.

Poručuju da nije moglo ovako zauvek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Windows 10 alatkama.

Microsoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Explorera imperativ jer je kompaniji potreban "otklon od prošlosti".

Oni dodaju da će novi pretraživač dati Microsoft-u priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Explorera.

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: