Facebook će uskoro sprečavati samoubistva

Facebook je razvio sistem kojim će pokušati da pomogne osobama koje se bore sa suicidalnim mislima.

Izvor: klix.ba

Petak, 27.02.2015.

13:38

Default images

Sistem se bazira na korisnikovoj prijavi prijatelja koji će sadržaj sa sumnjivog zida poslati Facebooku na pregled.

Nakon eventualne potvrde da korisnik zaista ima suicidalne misli koje su vidljive na postovima, Facebook će mu poslati preporučene stranice i kontakte koji mu mogu pružiti pomoć.

Sistem je napravljen na osnovu programa iz 2011. godine, a koji su koristile organizacije u Americi i Velikoj Britaniji.

"Naša najveća briga je sigurnost korisnika i u skladu s tim objavljujemo bolji alat koji će pružiti savete i podršku onima koji se bore sa lošim mislima", rekao je predstavnik Facebooka Rob Bojl.

Razvoj sistema pomogle su američke zdravstvene organizacije kao što su Forefront, Now Matters Now, Državna linija za prevenciju samoubistava, Save.org i mnoge druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: