Aplikacija za rangiranje prijatelja

U vašem krugu prijatelja postoje osobe sa kojima volite da provodite vreme, oni koji deluju pozitivno na vas ali i oni koji imaju negativan uticaj.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

15:08

Default images
Printscreen

Pomoću nove aplikacije, možete otkriti tačno kako različiti ljudi utiču na vas i kako se zbog njih osećate, prenosi Dejlimejl.

Nazvana “people keeper”, aplikacija se sinhronizuje sa monitorom koji prati otkucaje srca i beleži promene u raspoloženju i emotivnom stanju kada se nalazite u krugu prijatelja.

Besplatna iOS aplikacija koju su kreirali umetnici Kajl Mekdonald i Loren Mekarti nedavno je testirana na grupi studenata sa Karnegi Melon Univerziteta.

Kada monitor koji prati otkucaje srca, uoči neku promenu, pita korisnika da objasni kako se trenutno oseća, gde se nalazi i sa kim je u društvu.

Vremenom se napravi algoritam koji ukazuje na to sa kim se osećamo prijatno, ko nas nervira i koga treba da izbegavamo.

“People keeper” koristi GPS i narukvicu koja prati rad srca i na osnovu toga se vodi evidencija kada i gde ste išli i kako ste se u tim trenucima osećali.

Za ljude koji nemaju monitor koji prati rad i otkucaje srca, aplikacija omogućava manuelno unošenje podataka o trenutnim emocijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: