Facebook: Nije istina da smo hakovani

Facebook, Instagram i još neki servisi ranije jutros su prestali da rade, a hakerska grupa Lizard Squad je obavestila da je ona odgovorna za DDoS napad na ove servise.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

16:42

Default images
Foto: Beta, AP

Međutim, Facebook ističe da nema mesta za zabrinutost jer popularna društvena mreža nije hakovana. Kompanija je objavila saopštenje u kome ističe da je do prekida rada došlo zbog internih izmena koje su sprovedene na servisu, što je uticalo da Facebook ode offline.

Prema navodima Facebooka, ovo "nije bio rezultat napada sa strane, već se problem pojavio nakon što je kompanija implementirala promenu koja je uticala na konfiguracioni sistem". Servisi koji su danas imali problema sa radom ujključuju Facebook, Messenger, Instagram, Tinder, AIM, MySpace i Hipchat.

Nije jasno zašto su ostali servisi prestali da rade, jer većina njih nije u vlasništvu Facebooka, ali se sugeriše da je u pitanju domino efekat, koji je nastao nakon pada Facebooka. Facebook i drugi servisi su bili offline oko sat vremena, a trenutno svi funkcionišu bez problema.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: