Gde ćemo sve moći da vidimo Firefox OS?

Mozilla je svoj Firefox OS bazirala na tehnologijama sličnim onima koje se mogu naći na Firefox web browseru, zasnovanom na softveru otvorenog koda.

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

19:28

Default images

Cela ideja oko Firefox OS se svodi na to da on bude lak za korićenje bilo kome ko uspe da kreira eksterne aplikacije preko web alatki, kao što je HTML5. Strateški, Firefox OS je prvo bio promovisan kao operativni sistem za smartfone i tablete, ali budućnost platforme bi mogla doneti i njeno korišćenje na nosivim uređajima.

Postoje naznake da Mozilla trenutno radi na načinu da Firefox OS donese na pametne satove, pametne naočare i druge uređaje koje će korisnik nositi tokom dana.

Očigledno je da Mozilla cilja na Internet of Things (IoT), nosivu tehnologiju i slično. Za sada nije poznato kada će Firefox OS softver biti lansiran za nosive uređaje, ali kako se ove godine očekuje cvetanje ovog dela tržišta, možemo pretpostaviti da ćemo Firefox OS videti tokom nekog perioda 2015.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: