Microsoft ipak neće ubiti Nokiju

Od kada je Microsoft kupio Nokiu 2013. godine, ime tog brenda je počelo malo po malo da nestaje, a zamenjivali su ga smartfoni iz linije Lumia.

Izvor: B92

Utorak, 06.01.2015.

14:10

Default images
Beta / AP Photo/Ted S. Warren

Microsoft, međutim, novim jeftinim uređajem planira da privuče korisnike u predelima sveta gde ima malo izvora snabdevanja električnom energijom.

Nokia 215, pored povoljne cene, ima i rekordnu autonomiju funkcionisanja, i to 29 dana kada se ne upotrebljava i 20 dana ukoliko se preko uređaja komunicira. Pošto taj telefon služi gotovo samo za telefoniranje, konekcija s internetom je veoma ograničena, tako da ne postoje šanse da se baterija bez razloga isprazni.

Iako su Afrika ili Indija glavna tržišta na koje cilja Nokia 215, ime i izgled telefona su izazvali nostalgiju kod korisnika uređaja te marke u zapadnim zemljama koji su videli u novom telefonu vrstu renesanse čuvenog uređaja Nokia 3310.

Microsoft ima jasan razlog što se drži ovog segmenta tržišta, a to su troškovi razvoja u koje spadaju i komponente i licenciranje patenata.

Oni su trenutno previsoki za smartfone, pa jeftiniji telefoni definitivno u skorije vreme neće biti zaboravljeni.

Svetsko tržište mobilnih telefona povećalo se na 459,5 miliona isporučenih jedinica tokom prvog tromesečja, od čega su 140 miliona činili takozvani “feature phones”.

Za razliku od smartfona, Microsoft će izgleda zadržati Nokia brend na najjeftinijim telefonima, jer je on i dalje prepoznatljiv u delovima sveta u kojima su telefoni ograničenih mogućnosti i dalje relevantni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: