Ako ste pirat, ostaćete zauvek u liftu

Borba razvojnih timova i izdavača u industriji video igara sa piratima traje već tri decenije, ali se i danas dolazi do zanimljivih rešenja. Tim koji stoji iza igre The Talos Principle igrače koji nisu legalnim putem došli do tog naslova prosto zaglavi u liftu.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

15:42

Default images

Početak igre izgleda isto i kod poštenih igrača i kod pirata, ali kada ovi drugi uđu u jedan od liftova koji vode ka nastavku nivoa, ne mogu da nastave dalje.

Jedina moguća opcija je novi početak, ali svi putevi uvek vode ka "anti-piratskom liftu", koji se zaglavi usred vožnje.

Kako ta situacija mnogima izgleda kao bag, potez hrvatskog Croteama (poznati po serijalu Serious Sam) poslužio je i da se pirati sami otkriju na internetu.

Tako je korisnik servisa Steam "J.K." postavio poruku u kojoj pita kako da reši problem "kada se svi liftovi na drugom nivou tornja pokvare usred vožnje". Njegova poruka je ubrzo obišla internet, a završila je i na zvaničnom Twitter nalogu izdavača igre, kompanije Devolver Digital.

Inače, logička igra iz prvog lica doživela je poslednjih dana 2014. godine sasvim solidan uspeh, pobrala je dobre kritike, ali i laskave ocene da je u pitanju dostojkan duhovni naslednika Portala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: