Cyanogen CEO: I da hoće, Samsung ne može

Samsung je najveći proizvođač smartfona na svetu i jedan od najvažniih igrača u Android ekosistemu. Međutim, nije svako impresioniran dominacijom južnokorejske kompanije na polju smartfona.

Izvor: benchmark.rs

Subota, 20.12.2014.

11:08

Default images

Kirk Mekmaster, CEO i osnivač Cyanogena, izjavio je nedavno:

"Samsung ne bi mogao da kreira dobar operativni sistem, čak i kada bi to želeo". Cyanogen se hvali time da teži super-optimizovanju Androida, usmeravajući ga ka novim nivoima još od lansiranja. Samsung je u u vodama prilagođavanja Androida sa svojim TouchWiz interfejsom, ali većina korisnika zazire od onoga što Samsung pokušava da uradi od stock Androida.

Pored ovoga, Samsung već neko vreme razvija Tizen platformu, ali još uvek nema konkretnog proizvoda koji profitira od ovog operativnog sistema (ne računajući nekoliko pametnih satova). Cyanogen ističe da planira da iskoristi šansu, i da postane prva ili druga dominantna verzija Androida na svetu.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: