Ne mogu da proizvedu dovoljno "šestica", a već rade 7

Samsung je za Apple već počeo da proizvodi nove A9 procesore koji će podržati iPhone 7 i koji će biti brži i trošiće manje energije od aktuelnih procesora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

08:28

Default images

Appleovi iPhone 6 i 6 Plus tražena su roba i u SAD ih je prilično teško naći u prodavnicama. Kako prenosi Business Insider, analitičari su pratili stanje raznih modela obe verzije iPhonea i izračunali da je samo 56% uređaja u prodaji. Krajem novembra je u sličnoj proveri stanje bilo tek 2% bolje. Inače, očekivalo se da će Apple uspeti da podigne proizvodnju i ima 80% uređaja raspoloživih za korisnike. Na temelju ovog očekuje se i da će Apple-u prihodi biti 3-5% veći.

Dok Apple radi da bi zadovoljio potražnju aktuelnog iPhone-a pred praznike, već se zahuktao rad na iPhone-u 7. Iako su na tržištu telefona glavni konkurenti, Samsung će za Apple proizvoditi A9 procesore koji će se koristiti u sledećem Apple-ovom telefonu. Biće brži i trošiće manje struje u odnosu na aktuelne procesore. Kako prenosi TechTimes, Samsung je u svojoj fabrici u Teksasu već počeo da proizvodi prve primerke novih procesora.

foto: flickr.com/omarjodanf

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: