Da li je došao kraj za dual-core gejming?

Dani igranja na budžetskim mašinama su izgleda na izmaku. Od sve više igrača se sada zahteva da imaju quad-core procesore kako bi efikasno mogli da igraju igre, ili čak da ih pokrenu. Najnoviji dodatak ovoj listi je Far Cry 4.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

18:24

Default images

Kako javlja sajt Wccftech, nekoliko Reddit korisnika je prijavilo da igra odbija da radi na dual-core računarima, bez hyperthreadinga. Čak i na računarima sa hyperthreading podrškom, na kojima igra uspe da se pokrene, performanse nisu zadovoljavajuće kako bi se generisalo dobro gejming iskustvo.

Igranje na budžetu je do sada bilo pozitivno iskustvo za korisnike koji nisu mogli ili želeli da sebi priušte jače mašine. Međutim, ovim danima kraj dolazi ili će doći, pre ili kasnije. Korisnici, koji su prijavili rušenje Far Cry 4 igre, govore o crnom ekranu ili nemogućnosti pokretanja igre. Doduše, Far Cry 4 kao minimalne zahteve sistema navodi Intel Core i5-750 ili AMD’s Phenom II X4 955, tako da ovde nema greške Ubisofta. Jednostavno, radi se situaciji, koja polako prerasta u trend, a to je da je sve teže pokretati igre na budžetskim računarima.

Far Cry 4 nije jedina igra koja je prevazišla dual-core procesore. Dragon Age: Inquisition, kompanije EA, je još jedna od igara koje ne podržavaju dvojezgarne procesore. Treba napomenuti da EA podržava zahteve za povraćajem novca za one vlasnike dual-core računara koji su kupili Dragon Age: Inquisition, dok Ubisoft radi na ispravci buga koji sprečava pokretanje igre.

Međutim, po svemu sudeći, nadogradnja sistema na četvorojezgarni CPU će biti najbolja opcija za sve igrače koji žele da uživaju u novim igrama.

Izvor: Benchmark.rs / wccftech

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: