Telefoni "na preklop" ponovo u modi

Sve je više onih koji, najčešće iz pomodnih razloga, menjaju „pametne“ telefone za stare modele.

Izvor: CNN

Ponedeljak, 24.11.2014.

14:46

Default images

Sudeći po broju poznatih ličnosti koje su nedavno viđenje sa starim mobilnim telefonima na preklapanje, izgleda da su novi, „pametni“ telefoni dobili konkurenciju. Neke od tih ličnosti su urednica magazina „Vogue“ Ana Vintur, glumica Kejt Bekinsejl i prevačica Rijana.

Po istraživanju iz januara, 56% Amerikanaca poseduje „pametne“ telefone. Kada su u pitanju korisnici telefona između 18 i 29 godina, čak 83% poseduje „pametne“ telefone. Preostalih 17% uglavnom koristi stare modele na preklapanje.

Kada su u pitanju najstariji modeli mobilnih telefona, oni na preklapanje su se pojavili još 1982. godine. Ipak, one najpoznatije je 1996. napravila Motorola, i to model StarTAC (čija je proizvodnja obnovljena 2010. nakon mnogobrojnih zahteva nostalgičnih kupaca).

„Mnogo više volim stari telefon od „pametnog“ modela“ kaže dvadesetšestogodišnja Anđelika Bejker „Iskreno, previše sam smotana i nefokusirana kada proveravam mejl preko telefona. Za to mi služi kompjuter, a telefon mi je za pričanje i poruke, pre svega“.

Da li je samo reč o slepom praćenju modnih trendova, hispteraju, šminkeraju ili nečem četvrtom, tek sve više pripadnika mlađe generacije svoje najnovije iPhone modele zamenjuju za stare Motorole na preklapanje.

Foto: flickr.com/RobotSkirts

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: