Može li enkripcija uticati na performanse Androida

Pre pojave novih Nexus uređaja i pre zvaničnog lansiranja Android 5.0 Lollipopa, saznali smo da će novi Android 5.0 uređaji imati podrazumevanu enkripciju.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

10:47

Default images

Iako je ovo odlična vest za one koji dosta pažnje poklanjaju sigurnosnim opcijama, izgleda da je ova odluka Google-a stvorila probleme sa performansama, koje neki korisnici neće moći da isprave. Sajt AnandTech je među prvima testirao mogućnost da probleme sa performansama na Nexus 6 i Nexus 9 uređajima prouzrokuje podrazumevana enkripcija.

Ono što su otkrili jeste da se brzina čitanja podataka na Nexusu 6 može smanjiti za 63 odsto, dok brzine upisa padaju do 50 odsto.

Najgori deo svega ovoga jeste da Android 5.0 uređaji automatski startuju enkripciju tokom procesa aktivacije, a nakon ovoga ne postoji način da se enkripcija isključi. Srećom, oni korisnici koji su ažurirali uređaj sa ranije verzije Androida na Lollipop i potom uključili enkripciju, mogu se vratiti na stanje pre enkripcije i zadržati zadovoljavajuće performanse.

Za sada zajednica koja kreira modove radi na načinu koji će Nexus korisnicima omogućiti da isključe enkripciju, a korisnici ulažu nade i u to da Google radi na ovom rešenju.

Izvor: Benchmark.rs / Phone Arena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: