Sony insistira na muzici, filmu i televiziji

Generalni direktor japanske kompanije Sony Kazuo Hirai insistirao je danas na važnosti očuvanja audio-vizuelne zabave Soniyja, koji je izvor stabilne zarade i stub elektronskog dela firme koji je trenutno u lošem finansijskom stanju.

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

12:50

Default images

Potvrdjujući ključnu ulogu filmskih, muzičkih i televizijskih kanala Sonyja, kao i elektronskih proizvoda firme, Hurai je okončao dogovor prema kojem je američki investicioni fond “Third Point“ tražio delimično razdvajanje Sonijeve podružnice zabave na berzi.

Hirai i Izvršni odbor su to nedavno saopštili američkoj firmi koja je odmah prodala svoje deonice u Sonyju.

Generalni direktor kompanije Sony obećao je akcionarima da će im što pre isplatiti dividende. Soni je prvi put od svog osnivanja u finansijskim teškoćama.

Kompanija će na globalnom nivou ove godine smanjiti radnu snagu za oko tri odsto ili 5.000 mesta od kojih će 3.500 biti u Japanu, a 1.500 van zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: