Da li se "telefoni na preklop" vraćaju u modu?

U tehnologiji se trendovi pomera obično u jednom smeru: napred. Međutim, baš kao što su se muzičke ploče vratile u modu u eri Spotify-a, novi rival iPhone 6 je “skromni” telefon “na preklop”.

Izvor: Independent

Nedelja, 16.11.2014.

19:02

Default images

Trend je navodno pokrenula urednica američkog Vogue-a, Ana Vintur, koja je ranije ove godine fotografisana sa telefonom na preklop starim barem deset godina.

Takođe, Igi Pop (67) nedavno je rekao da ima takav telefon jer “ga možete baciti, a da se ne polomi i uz to poslati poruku uz pomoć dugmića”.

Za to vreme u Koreji i Samsung i LG predstavljaju sasvim nove telefone na preklop namenjene starijim osobama.

Iz LG-a kažu da su svoj Wine Smart uređaj dizajnirali nakon serije istraživanja tržišta koja je pokazala da mnoge starije korisnike plaše mali dugmići i komplikovane opcije modernih smartfona.

Ipak, ne okreće samo “stara garda” tehnološki časovnik. Istraživanja sprovedena u Americi pokazala su da oko 15 odsto osoba starosti između 18 i 24 godine i 13 odsto onih između 25 i 34 godine ne koristi smartfon.

Možda su se ugledali na mladu zvezdu Šajlin Vudli (22) koja se proslavila ulogom u filmu “Divergent” i koja je izjavila: “Nemam mobilni telefon. Kada bih ga imala, verovatno bi to bio telefon na preklop... Što se više sklonite od tehnologije, to ćete biti slobodniji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: