Blizzard: Novi univerzum posle 17 godina

Blizzard, kuća koja stoji iza Warcraft, Starcraft i Diablo svetova, najavila je novu franšizu pod nazivom Overwatch, što je prvi put posle čak 17 godina da kompanija predstavlja novi univerzum.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2014.

10:37

Default images

Overwatch će biti timska igra iz prvog lica, a nakon trejlera prikazanih prvog dana Blizzcona utisak je da je u pitanju spoj koncepta Valveovog Team Fortressa 2 i aktuelnih MOBA naslova.

Tako su igračima umesto "klasa" na raspolaganju različiti heroji, svaki sa posebnim setom veština, tu je i mnoštvo mapa i nekoliko različitih "modova". Verovatno neće biti singleplayer komponente, a mečevi će se igrati 6 na 6, dok su heroji svrstani u četiri manje-više uobičajene kategorije - napad, odbrana, podrška i "tenk".

Overwatch je za razliku od legendarnih Warcrafta, Starcrafta i Diabla smešten u svet mnogo sličniji našem, u relativno blisku budućnost u kojoj su mir obezbedili avanturisti, ratnici i naučnici iz celog sveta (i obližnjih delova galaksije) okupljeni u timu Overwatch, a u kojoj ponovo dolazi do problema.

Igra je predstavljena trejlerom koji se drastično razlikuje od dosadašnjih fantastičnih uradaka iz kuhinje Blizzarda i umesto mračne atmosfere, više poseća na nešto što bi uradio studio Piksar. Ceo paket je i novi signal da Blizzard nastavlja da širi demografiju kojoj se obraća, nakon što je slične korake pravio sa Hearthstoneom i najavljenom MOBA igrom Heroes of the Storm.

To znači da bi igra trebalo da bude pristupačna za sve uzraste i tipove gejmera, ali i da će biti mnogo prostora za e-sports segment.

"Želimo da stvorimo sjajno FPS iskustvo koje je mnogo pristupačnije za najširu publiku, ali koje istovremeno pruža akciju i dubinu koju vole fanovi ovog tipa igara", rekao je suosnivač Blizzarda Majkl Morhejm.

Ono što je možda i najzanimljivije jeste činjenica da je Overwatch praktično nastao od upotrebljivih delova otkazanog mističnog projekta "Titan" i da u stvari predstavlja modifikaciju njegovog PvP dela.


Pročitajte još: Blizzard otkazao MMO Titan nakon 7 godina razvoja

Kako je rekao prvi čovek kompanije Kris Mecen na predstavljanju, igra je "bliže nego što mislite", a beta za koju je već moguća prijava na Battlenetu bi trebalo da krene tokom 2015. godine.

Rok za izlazak je uobičajen za Blizzard - "kada bude završena". Demo verzija na Blizzconu je postavljena na 600 računara, igračima je na raspolaganju 12 heroja, pa se očekuje mnogo više informacija i snimaka u narednih 48 sati.

Osim najznačajnije najave prvog dana konvencije, Blizzard je na svojim panelima predstavio i mnošto zanimljivosti za već postojeće franšize.

Predstavljena je nova ekspanzija za igru sa kartama Hearthstone pod nazivom "Goblins vs. Gnomes", koja donosi nove mehanike i više od 100 novih karata (ne i novi SP deo). Tu su i nova zona, novi predmeti, goblini i izmene za Diablo 3, kao i najave novih heroja (Jaina, Thrall i Lost Vikings!), mapa i kozmetike za Heroes of the Storm.

I projekat "Warcraft Movie" je sve bliži finišu, pa su predstavljeni i neki likovi - glavnog lika iz Alijanse Lotara igraće Trevis Fimel, dok će Durotana iz Horde tumačiti Tobi Kebel, a tu su i Ben Foster kao Medivh, Rob Kazinski kao Orgrim, sjajni Klensi Braun kao Blekhend...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: