Microsoft predstavio nosivi gedžet Band

Nakon niza glasina, Microsoft je konačno otkrio i svoj uređaj iz kategorije nosivih gedžeta nazvan jednostavno Band. Kompanija je uređaj predstavila kao idealan “za ljude koji žele da žive zdravije, žele da budu produktivniji i istovremeno ostanu povezani s ljudima koji su im najvažniji”.

Izvor: Tportal

Subota, 01.11.2014.

08:40

Default images

Najvažnija stavka iz glasina je potvrđena - osim tehničkih karakteristika, Band za razliku od brojnih drugih sličnih uređaja podržava sve bitne platforme, a ne samo Microsoftova rešenja. Windows, Windows Phone, OS X, iOS i Android su redom podržani.

Da li je Band tek još jedan fitness gedžet koji će zadovoljiti tek malu nišu korisnika?

Za početak - sasvim sigurno. Uređaj je dostupan samo u SAD po ceni od 199 dolara, a veliko je pitanje kada će i gde tačno postati dostupan van te zemlje, s obzirom na zavisnost o uslugama i, treba reći, tipično Microsoftovo ponašanje koje je i Zune koštalo tržišta. Tehnička strana priče je, srećom, nešto drugačija.

Iz kompanije navode kako je reč o tehnički najnaprednijem rešenju za ručni zglob koje postoji – bez obzira na platformu na kojoj će biti korišćeno. Za razliku od konkurencije koja je izdvojila posebne ekosisteme u svetu nosivih gedžeta i praćenja zdravlja korisnika, Microsoft svojim rešenjem želi da bude kompatibilan sa svime što postoji.

Tačno kako se i očekivalo, pripadajući servis Health podržava sve bitne i ranije spomenute platforme, čime Microsoft želi da se posebno izdvoji od konkurencije. Naravno, integracija s Cortanom moguća je samo u slučaju da se koristi Windows (Phone).

Microsoft Band rečima kompanije, nije tek gedžet koji meri korisnikove korake akcelerometrom, već prati mnogo različitih podataka istovremeno da bi dobio jasniju sliku. Ukratko - gedžet uči pomoću ukupno deset senzora smeštenih unutra, a tu je i mogućnost praćenja stresa korisnika zahvaljujući senzoru koji prati psihogalvanski refleks kože: Osim uobičajene mogućnosti praćenja aktivnosti korisnika kombinacijom senzora, uređaj prikazuje i izloženost UV zračenju, informacije poput e-mail poruka, podsetnika, poziva, poruka i društvenih mreža, vremena, finansija i drugo. Ekran osetljiv na dodir je pravougaon i rezolucije 310 puta 102 piksela, a Microsoft tvrdi da uređaj može raditi 48 časova pre potrebe za punjenjem.

Korisničko okruženje na ručnom satu je jednostavno izvedeno i podseća na već viđene dizajnerske crte s platforme Windows ('Metro').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: