Google Play plaćene aplikacije uskoro dostupne i u Srbiji

Google Play store od danas ima opciju koja korisnicima u Srbiji omogućava da kupuju aplikacije (u teoriji). Do sada su korisnicima bile dostupne samo besplatne apikacije.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

20:30

Default images

Tehnički, opcija kupovine aplikacija još uvek nije dostupna jer pokušaj kupovine aplikacije preko mobilnog uređaja prijavljuje grešku da aplikacija ne može biti pronađena.

Takođe, pokušaj kupovine sa web verzije Play Store-a izbacuje obaveštenje da korisnik ne poseduje uređaj koji je kompatibilan sa povezanim nalogom.

Ovo može da znači da je pomenuta usluga kupovine Android aplikacija preko Play Stora još uvek u fazi testiranja i da bi mogla da korisnicima u našoj zemlji bude dostupna veoma brzo.

Očekuje se da će, kada funkcija kupovine bude zaživela, korisnici moći da vide cene aplikacija u dinarima (trenutno su one prikazane u dolarima). Takođe, treba napomenuti da će za kupovinu ovih aplikacija sa Play Storea biti potrebno Google nalog povezati sa važećom kreditnom, Internet ili drugom platnom karticom.

Očekuje se da će korisnici preko ovog servisa moći, pored aplikacija, da kupuju i dodatne ponude iz programa igara. za sada nije poznato da li će Google Play korisnicima u Srbiji nuditi mogućnost da kupuju i Nexus uređaje. Više informacija ćemo objaviti kada one budu dostupne.

Izvor: Benčmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: