"Android i Chrome će vremenom postati jedno"

Dok se Google polako priprema na početak prodaje novih uređaja i nadogradnju Android 5.0 za podržane uređaje, stvari iza kulisa su složenije.

Izvor: Tportal

Četvrtak, 30.10.2014.

08:40

Default images

Ekipa sa CNeta imala je priliku da popriča sa Brajanom Rakovskijem, Googleovim potpredsednikom proizvodnog menadžmenta za Android platformu.

Rakovski je dao nagoveštaje toga kako će jednog dana kompanijine platforme biti ujedinjene na neki način, ali to ne treba očekivati u skorije vreme

Glava Android i Chrome platformi, Sundar Pičaj, je svestan koliko su oba proizvoda bitna za budućnost kompanije. Naravno, iako Google i dalje krajnje dominantno prihode crpi iz oglašavanja (50 milijardi godišnje), kompanijina glava i suosnivač Leri Pejdž je Android platformu nazvao “budućnošću Googlea”.

Android je itekako i sadašnjost Googlea, jer ta mobilna platforma pogoni više od 80 posto pametnih telefona na svetskom tržištu.

Chrome OS, s druge strane, grabi mizeran udeo, a CNet piše kako bi kombinovanje oba sistema bio značajan korak - logično i ne preterano iznenađujuće. Rakovski je u intervjuu za CNet ipak rekao kako za sada nema planova da se izmeni način na koji uređaji rade.

Glasine o spajanju sistema su se pojačale kako je deo tima zaduženog za razvoj Chrome OS platforme otišao pod vođstvo Hirošija Lokhajmera, potpredsednika inženjerstva za Android.

Rakovski kaže kako je taj korak normalan i da timovi zapravo rade na rešavanju sličnih problema i to ima potpunog smisla.

Rakovski je, osim toga, otkrio i kako Google veruje da je u fablet uređajima budućnost i da korisnici zapravo “ne znaju da ih žele”.

'Kada bi im dali fablet na nedelju dana, 50 posto njih bi reklo da im se sviđa i ne bi se vratili na uređaj manje dijagonale', rekao je Rakovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: