Microsoft u petak prestaje da prodaje Windows 8

Microsoft je pre dve godine uz mnogo pompe objavio Windows 8, ali ovaj operativni sistem nije uspeo da impresionira korisnike, ili bar ne kritičnu masu.

Izvor: B92

Utorak, 28.10.2014.

13:41

Default images

I dok Microsoft radi na tome da napusti Windows 8 što pre i korisnike prebaci na Windows 10, kompanija je izgleda spremna i da prestane prodaju ovog operativnog sistema ove nedelje.

Microsoft želi da svi koji kupuju novi operativni sistem, zapravo kupe odmah Windows 8.1.

Stranica koja daje detalje o životnom ciklusu Windowsa otkriva da je 31. oktobar 2014. godine datum kada će Windows 8 stići do kraja prodaje.

Ovo znači da samostalne kopije ovog operativnog sistema posle petka više nećete moći da nađete u prodavnicama. Sa druge strane, Windows 8 će i dalje biti dostupan unapred instaliran na novim računarima, jer će licence i dalje biti dostupne proizvođačima i partnerima.

Podsetićemo da je prema podacima za septembar, Windows 8 instaliran na 5,6 posto računara širom sveta, dok je Windows 8.1 nešto bolji sa 6,7 posto udela. Sa Windowsom 10 Microsoft se nada da će se "otarasiti" Windowsa 8 i tako spasiti čitavu stvar.

Izvor: Benčmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: