Sada Google naloge možete zaštititi i fizičkim ključem

Autentifikacija u dva koraka je izuzetno važna kada je sigurnost u pitanju. Međutim, isto tako za mnoge je i izuzetno iritantna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

20:15

Default images

Kako bi korisnicima olakšao logovanje na servise, ali i doneo više sigurnosti, Google će sada omogućavati i korišćenje sigurnosnog ključa, umesto slanja koda na telefon.

Nova funkcija radi sa specijalnom vrstom USB ključa, ali ne možete koristiti bilo šta. Potreban je uređaj koji je FIDO Universal 2nd Factor (U2F) kompatibilan.

Umesto kucanja koda sa telefona, potrebno je samo da ubacite jedan od ovih USB ključeva, pritisnete taster koji počinje kriptografiju sa Google serverima.

Caka je u tome što će korisnik morati da kupi sopstveni ključ, koji radi samo uz Google Chrome ili Chrome OS.

Ovo znači da funkcija možda nije namenjena prosečnim korisnicima, ali je odlična opcija za one kojima je potrebna veća sigurnost ili jednostavno zamena za iritantne kodove i nesigurne lozinke.

Izvor: Benčmark.rs/Gizmodo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: