Apple planira da integriše Beats servis u iTunes

Prodaja muzike putem iTunesa prošle godine po prvi put je zabeležila pad, a ove godine nagađa se kako bi prodaja digitalne muzike mogla pasti za 13 do 14 posto, dok bi sledeće godine taj broj mogao još više pasti.

Izvor: Dnevnik.hr

Nedelja, 26.10.2014.

08:40

Default images

Prodaja muzike sa iTunesa prilično pada, međutim, s druge strane streaming servisi sve više rastu, a upravo je to razlog zašto je Apple kupio Beats, gde je osim prilično dobrog muzičkog servisa dobio i proizvođača popularnih slušalica.

Nagađa se kako bi Beats brand sledeće godine mogao da nestane kao muzički servis, i kako bi iTunes dobio novi deo gde će se moći preslušavati milioni pesama za 10 dolara mesečno (postoje nagađanja da će Apple spustiti cenu na 5 dolara).

Uz moćnu muzičku pozadinu, Apple bi bez velikih problema mogao uveriti svoje kupce da se prebace na streaming servis, čime bi postao ozbiljna konkurencija trenutno vodećim servisima kao što su Spotify, Rdio i Pandora.

Iako je prodaja muzike samo jedan manji deo Appleovih prihoda, to je ujedno i vrlo važan deo njihovog kompletnog poslovanja, koje očigledno ne žele da prepuste drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: