Budućnost Windows Phonea je u jeftinim uređajima

Kineski proizvođač Alcatel smatra da Microsoftova mobilna platforma svoju šansu treba da traži na tržištu jeftinih uređaja. Tim mislima se vodi Den Deri, potpredsednik Alcatel Mobile Phones, proizvođača mobilnih uređaja nastalog zajedničkim poslovnim poduhvatom francuske kompanije Alcatel-Lucent i kineskog TCL Communicationa

Izvor: Tportal

Subota, 25.10.2014.

08:40

Default images

Za The Guardian, Deri je otkrio kako im operatori “konstantno pružaju informacije” da Windows Phone jednostavno nema sreće u premijum segmentu uređaja, za razliku od uređaja poput Lumije 520 i sličnih modela.

Najveća snaga Windows Phone platforme je to što su performanse izvrsne i na uređajima najnižeg segmenta, čime je moguće proizvoditi uređaje manje cene od 200 američkih dolara, a da se ne ugrozi korisničko iskustvo.

“U suprotnosti s tim, većina Android uređaja u najnižem segmentu ima problema, zbog potrebe za snažnijim hardverom”, navodi The Guardian.

Deri veruje da će se daljim razvojem Windows platforme olakšati pristup tržištu, ali i u smislu da će se integracijom uređaja kroz Windows 10 omogućiti lakši pogled na taj segment, zbog dobrodošle promene načina razmišljanja.

Sa druge strane, ovaj Alcatelov službenik navodi da će se istovremeno pojačati i konkurencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: