Probajte ove Android video plejere

Svoje Android telefone osim za telefoniranje, slušanje muzike, surfovanje internetom, igranje video igara, možete koristiti i za gledanje video snimaka. Kako onih sa YouTubea tako i snimaka snimljenih ugrađenom kamerom. Možete ih koristiti i za gledanja filmova i to u visokom kvalitetu (1080p).

Izvor: Saša Petroviæ

Ponedeljak, 13.10.2014.

08:40

Default images

Zahvaljujući savremenim čipsetovima (SoC), najnoviji premijum modeli imaju mogućnost reprodukcije video snimaka i u 4K rezoluciji.

Kao što već znate, svi telefoni već imaju preinstalirane video plejere ali neki od njih nisu baš najbolje rešenje, nekima fali dosta naprednih opcija. Na svu sreću, dostupan je veliki broj video plejera tako da nedovoljno dobar plejer koji dolazi sa telefonom ne predstavlja nikakav problem. Kako biste uživali u najboljem kvalitetu slike i zvuka ali i u dodatnim opcijama koje olakšavaju samo korišćenje, ove nedelje odabrao sam video plejere koji pružaju sve to i mogu se preuzeti besplatno sa Google Play prodavnice.

Svi plejeri sa liste imaju mogućnost reprodukcije video snimaka u pomenutoj 4K rezoluciji. Naravno, ovo zavisi i od telefona koji koristite.
MX Player

Video plejer koji pored Sonyjevog defaultnog Movies video plejera koristim svakodnevno. Najviše zbog lakoće upravljanja i pregršt opcija. Interfejs ne izgleda preterano moderno, no, to nije bitno. Bitno je da pomoću ove aplikacije možete gledati video snimke bilo kog formata.

U opštim podešavanjima možete podesiti defaultne foldere koje će plejer skenirati, podesiti koji video formati će biti skenirani (kako biste izbegli one neželjene), izabrati jednu od dve dostupne teme...

U okviru podešavanja plejera dostupno je više od dvadeset opcija uz pomoć kojih ćete podesiti skoro sve, od media tastera koji će se pojavljivati na ekranu, osvetljenja, animacija prilikom učitavanja videa, orjentacije, pozadine i slično. Od ostalih podešavanja na raspolaganju su vam i uključivanje/isključivanje titlova, podešavanja samog teksta, odabir fonta i veličine.

Sva podešavanja plejera mogu biti sačuvana na internoj memoriji telefona kako biste kasnije jednim klikom mogli da podesite plejer bez problema i gubljenja vremena.

MX Player je ujedno i audio plejer. U besplatnoj verziji nalaze se reklame. To je i jedina razlika u odnosu na PRO verziju.

Preuzmite ovaj plejer
VLC for Android (Beta)

Jedan od najpopularnijih video plejera dostupan je i za Android. Doduše, još uvek u beta verziji ali to ne predstavlja nikakav problem. Sve funkcioniše veoma dobro.

Kao i kod prethodnog plejera i u ovom imate opciju podešavanja foldera za skeniranje, interfejs plejera, orjentaciju video snimka, performanse. U okviru podešavanja dostupni su i ekvilajzeri. VLC plejer se može koristiti i kao audio plejer. Za lakše pronalaženje fajlova dostupna je i brza pretraga.

Preuzmite ovaj plejer
Mobo Player

Odličan plejer koji ne zahteva preterano moćan hardver. Koristio sam ga i na telefonima sa dual-core procesorima bez problema.

Verovatno svima već poznat, Mobo plejer ne nudi nešto preterano kada su opcije podešavanja u pitanju, ali je zato jednostavan za korišćenje, sa malo zastarelim izgledom interfejsa. Video snimci mogu biti prikazani kao jedna lista ili u vidu thumbnail pločica. Da biste mogli da gledate snimke u (skoro) bilo kom formatu, u opcijama podešavanja morate uključiti soft-decoding režim.

Kako bi interfejs izgledao lepše, izaberite boju pozadine glavnog menija. U besplatnoj verziji nalaze se reklame koje u nekim trenucima mogu biti dosadne. Plejer nudi i brzu pretragu.

Ako vam se iz nekog razloga ne bude svidela ova, isprobajte Mobo Player 2.0 verziju. Interfejs izgleda modernije a dostupan je i left-side meni za lakše korišćenje. Od ostalih podešavanja skoro da nema ničega. Odlučite sami šta vam je bitnije.

Preuzmite Mobo Player

Preuzmite Mobo Player 2.0
BS Player

Svima dobro poznat video plejer koji nudi dosta opcija, skoro kao i MX Player. Možete podesiti izgled interfejsa po želji, odabrati jednu od dve dostupne teme, podešavati kontrole plejera, orjentaciju ekrana... Kao i kod prethodnih i na ovom je dostupna brza pretraga.

Od zanimljivih opcija, dostupan je pop-up prozor u kom će se video prikazivati nakon povratka u glavni meni. Takođe, na raspolaganju će vam biti i kontrole pokretom (gestures) kako bi vam upravljanje bilo lakše. Na primer, osvetljenje ekrana možete smanjiti/povećati jednim pokretom prsta preko ekrana.

U besplatnoj verziji nalaze se reklame.

Preuzmite ovaj plejer
V Player

Plejer veoma jednostavnog interfejsa. Na početnom ekranu dostupna su tri taba - library, streams i files. Podesite kvalitet video snimka koji želite, odnos stranica (4:3, 16:9), orijentaciju ekrana, seek interval, glavni folder, itd.

U odnosu na druge plejere nudi i mogućnost instaliranja plugin-ova. Opcije podešavanja titlova su dosta dobro odrađene. Moći ćete da podesite veličinu teksta, boju, font, poziciju teksta.

Nisam primetio da se pojavljuju reklame u besplatnoj verziji što je veliki plus.

Preuzmite ovaj plejer

Piše: Saša Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: