Sony: Dug uspon do vrha zajedno sa korisnicima

Sony se nakon odvajanja od Ericssona upustio u ozbiljan, ali i dugotrajan, proces uspostavljanja Sony Mobilea i njegovih proizvoda. Sada već imamo vremensku distancu dovoljnu da sagledamo pređeni put i ono što je u tom periodu urađeno.

Izvor: Uroš Jeliæ, B92

Subota, 11.10.2014.

08:40

Default images

Kompanija je u proteklom periodu učinila puno kada su njeni pametni telefoni u pitanju. Korisnici na raspolaganju imaju solidne budžet uređaje ali i vanserijske premijum telefone unutar Z linije.

Šta nas očekuje kada su budućnost kompanije, njeni planovi i konkurencija u pitanju, za B92 otkriva Žoao Seabra, zadužen za marketing Sony Mobilea.

Nakon uspostavljanja i etabliranja svojih mobilnih linija, Sony je učinio jedan nesvakidašnji potez odlukom da svoje nove premijum telefone predstavlja barem dva puta godišnje.

U poslednje dve godine već smo imali priliku da vidimo Xperia Z1, Z2 i od sajma IFA u Berlinu, ovu liniju sada predvodi Z3.

Mnogi misle da ovakav ritam neće biti po ukusu korisnika koji su navikli da uređaje kupuju znatno ređe i čiji će postojeći premijum uređaji ranije „zastarevati“.

„Želimo da konzumenti iskuse ono najbolje što Sony ima da ponudi bez obzira na to kada kupuju svoje telefone. Ovo je jedino moguće ukoliko tržištu češće predstavljamo najnovije inovacije i ne zadržavamo sjajne stvari na kojima rade naši inženjeri.

Xperia Z3 je poslednji telefon unutar naše premijum Z linije i on korisnicima nudi najbolje iskustvo korišćenja koje smo do sada ponudili sa najnovijim inovacijama koje celokupno Sony poslovanje može da pruži. Pažljivo smo pratili ono šta korisnici imaju da nam kažu kako bismo im ponudili unapređenja i detalje koje su želeli prilikom korišćenja telefona – od veće zaštite i dužeg trajanja baterije, pa sve do ekskluzivnog sadržaja za gejmere i poboljšane fotografije u uslovima slabijeg osvetljenja.

Oslanjajući se i crpeći „snagu Sonyja“, bili smo u stanju da predstavimo ova jedinstvena iskustva unutar jednog smartfona na način na koji naša konkurencija nije u stanju da učini – kada pogledate uređaje koji su trenutno dostupni, ili će biti tokom jeseni“.
Beta/AP Photo/Anders Krusberg, Newscast
Kompanija je upravo tu snagu koju crpi iz celokupnog Sony brenda najbolje predstavila kroz svoju Xperia Z liniju nudeći brojne inovacije koje su jako brzo prihvatili i drugi proizvođači. Naravno, Sony nije stao samo na telefonu, već su se vrlo brzo pojavili i brojni dodaci poput posebnih objektiva za telefon i fitness narukvica i pametnih satova, ali i drugi članovi ove porodice poput Z, Z2 i Z3 kompakt tableta.

„Od lansiranja modela Xperia Z, predstavili smo veliki broj uzbudljivih proizvoda koji korisnicima nude sjajne tehnologije i neponovljivo iskustvo korišćenja. Sada već u celosti imamo uspostavljenu Z liniju koja premijum uređajima donosi punu punu snagu Sonyja, ali i priliku da izaberu format koji najbolje odgovara njihovom životnom stilu – bilo da je u pitanju premijum uređaj, kompaktan telefon koji ne predstavlja kompromis ili premijum tablet“.

Naravno, mnoge od ovih inovacija nisu ostale neprimećene, tako da je Sony za jako kratko vreme uspeo da postavi svoj novi posao na noge, ali i da osnaži konkurenciju koja je sada imala nov izvor ideja za svoje proizvode - a opšte je poznato da tržište i korisnici konstantno vape za inovacijama i novim funkcijama.

„Zaista postoji potražnja za relevantnim novim tehnologijama, servisima i iskustvima. Pod relevantnim mislim na iskustva koja će korisnicima biti od koristi i uticati na njihov svakodnevni život. Zato nismo samo slušali naše mušterije, već smo pratili i reakcije svih korisnika pametnih telefona kako bismo razumeli kako Xperia može da svima pruži ono šta žele. Koristeći sve inovacije koje Sony kao kompanija ima da ponudi kroz svoje brojne poslove, u stanju smo da korisnicima ponudimo sve ono šta zaista žele – bilo da traže bateriju koja će trajati 2 dana, mogućnost da razgovaraju na kiši ili da im pomognemo da svoje najvažnije trenutke mogu da ovekoveče sa neverovatnim detaljima.

Takođe smo radili sa drugim divizijama u Sonyju kako bi sva iskustva bila ono šta Sony jeste, kao što je PS4 Remote Play unutar Z3 serije koji korisnicima nudi igračko iskustvo bez presedana“.
Beta/AP Photo/Richard Drew
Naravno, glavna pokretačka snaga industrije jesu korisnici čiji apetiti za većim, bržim i boljim konstantno rastu, a proizvođači na sve moguće načine pokušavaju da mu izađu u susret.

„Ne možemo da komentarišemo o budućim proizvodima, ali smo izuzetno posvećeni tome da korisnicima pružimo relevantne inovacije, proizvode i servise koji inspirišu i ispunjavaju njihovu znatiželju. To je oduvek bila naša misija, i ostaće“.

Sa druge strane, vremenom su se pojavile i nove kompanije koje misle da mogu da ispune želje korisnika koje i dalje ostaju neispunjene od strane velikih proizvođača smartfona. Najplodnije tlo za nove tehnološke kompanije svakako je bila Azija, a kompanije kao što su Xiaomi, Oppo i OnePlus svojim nestandardnim pristupom već su zaokupile pažnju ne samo Azije, već polako skreću i poglede i drugih tržišta na sebe.

„Svesni smo sve veće konkurencije kada su nešto jeftiniji telefoni u pitanju, ali i dalje verujemo da možemo da se izdvojimo pružanjem kompletne Sony ekspertize u našim pametnim telefonima i tabletima i to na način na koji samo mi to možemo da učinimo.

Mi nikada nećemo biti najjeftiniji brend, ali se nalazimo u povoljnoj poziciji s obzirom da posedujemo najširu paletu proizvoda. To nam omogućava da ponudimo bolje iskustvo uvođenjem najboljeg od Cyber-shota, Handycama, PlayStationa i BRAVIA sektora u naše mobilne proizvode.

I na samom kraju, Sonyjeva funkcionalnost u vidu NFC-a nudi širok spektar povezanih uređaja na kojima korisnici mogu da uživaju u svom sadržaju. Trenutno imamo preko 160 kompatibilnih proizvoda uključujući tu televizore, audio zvučnike, tablete...

Uprkos raznolikoj ponudi, kompanije su uvek u potrazi za nečim što će biti „sledeća velika stvar“. Iako mnogi, pa čak i sami korisnici, smatraju da bi u pitanju mogao da bude samo prolazni trend, mnoge kompanije su ozbiljno pristupile segmentu nosive tehnologije.

„Za nas to definitivno nije prolazni trend. Sony je predstavio prvi pametni Bluetooth sat na svetu 2007. godine i proučava nosivu tehnologiju skoro celu deceniju. Naša istorija i ekspertiza, spojena sa Android Wear platformom, daju nam snagu da korisnicima ponudimo brojna iskustva. Bez obzira na to koji uređaj izaberete, možete uživati u premijum i nezaboravnom iskustvu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: