Microsoft objavljuje naziv novog Windowsa

Microsoft naredne nedelje donosi svoj prvi zvanični Preview za novi Windows, koji će biti predstavljen tokom događaja u San Francisku.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2014.

09:53

Default images

Novi Windows trenutno nosi kodni naziv Threshold i mada ga svi nazivaju Windows 9, konkretan naziv proizvoda je trenutno i dalje misterija. Naredna verzija Microsoftovog operativnog sistema bi mogla nositi jednostavan naziv Windows.

Sam Microsoft ovaj operativni sistem interno naziva Windows X, gde X stoji samo kao oznaka umesto naziva koji se očekuje da će biti objavljen tokom Previewa naredne nedelje.

Različiti izveštaji navode da Microsoft još uvek razmatra naziv novog Windowsa, a IT mediji licitiraju da su u opticaju Windows, Windows X, Windows One ili jednostavno Windows 9 nazivi.

Kakvo god ime na kraju Microsoft izabere, najbitnija stvar koja će odrediti sudbinu novog Windowsa jeste koliko će kompanija slušati sugestije korisnika i ispraviti sve propuste koje je načinila sa Windows 8 verzijom.

Naredne nedelje ćemo imati uvid upravo u ono što Microsoft planira već neko vreme.

Izvor: Benchmark.rs / The Verge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: