Pantech je na prodaju, ali da li ima kupaca?

Ukoliko pomislite na neku kompaniju iz Južne Koreje, vrlo verovatno je da će vam na pamet prvo pasti Samsung ili LG. Ovo je upravo jedan od glavnih razloga zašto je Pantech, treća najveća tehnološka kompanija u ovoj zemlji, odlučio da se proda.

Izvor: Endgadget

Petak, 26.09.2014.

17:42

Default images

S obzirom da se Pantech nalazi između dve najveće svetske tehnološke kompanije, to je u velikoj meri naštetilo njegovom poslovanju u poslednjih 6 kvartala.

Sudeći po sajtu ZDNet Korea, kompanija je rešila da se proda zato što više vredi kao funkcionišući koncern, nego kada bi je neko rasparčao i prodao u delovima.

Mobilno tržište Koreje je izuzetno patriotski nastrojeno, a korisnici se u 90 odsto slučajeva odlučuju na kupovinu domaćih uređaja. Sajt CNET veruje da bi Pantech mogle da kupe mobilne kompanije iz Kine ili Indije kao bi sebi prokrčile put na izuetno vredno, ali prilično zatvoreno tržište.

Međutim, najveći vlasnici Pantecha su državna banka Koreje, Samsung i Qualcomm, tako da bi spoljni rival imao jako male šanse za uspešnu kupovinu.

Bez obzira na to ko će kupiti kompaniju, glavni problem će predstavljati skladišta prepuna neprodatih smartfona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: