Kako će Microsoft sačuvati PC industriju?

Microsoftova budućnost i dalje zavisi od uspeha računara, a nije tajna da će kompanija iz Redmonda u cilju povećanja usvajanja svog novog operativnog sistema morati da ubedi korisnike da kupe i nove računare.

Izvor: B92

Sreda, 24.09.2014.

16:38

Default images

Softverski gigant zna ovo vrlo dobro i nedavno je napravio izvesne promene u svojoj strategiji kako bi pružio ruku partnerima i pokušao da pogura što više korisnika ka modernom operativnom sistemu.

Kompanija je počela da nudi besplatno svojim partnerima Windows 8.1 with Bing u cilju da donese što više pristupačnih uređaja na tržište, a sada sa penzionisanjem Windowsa XP, svi se ohrabruju da nadograde hardver i kupe novi sistem.

Prema izveštaju koji je objavio Digitimes, ove godine će biti isporučeno 299 miliona računara što je neznatan pad u odnosu na prošlu godinu od 0,1 posto.

Penzionisanje Windowsa XP je zapravo pomoglo industriji, budući da bi ove brojke sigurno bile slabije jer je veći broj korisnika primoran da kupi novi računar kako bi prešao na novi operativni sistem. Windows XP je penzionisan u aprilu a od tada Microsoft nije objavljivao nove bezbednosne ispravke ili ažuriranja.

U ovom trenutku ovaj operativni sistem se nalazi na 23 posto desktop računara širom sveta, ali se očekuje značajan pad u narednim mesecima budući da će više korisnika preći na novu platformu.

Analitičari veruju da Microsoft radi pravu stvar smanjenjem nadoknada za nove Windowse i ohrabrivanjem proizvođača da donesu pristupačne uređaje na tržište. U ovom trenutku Windows 8.1 with Bing operativni sistem je dostupan besplatno za sve partnere koji izrađuju uređaje jeftinije od 250 dolara.

Očekuje se da Windows 9 odigra ključnu ulogu u prodaji računara, a svi se nadaju da će veći broj korisnika kupiti novi hardver kako bi mogao da radi sa novim operativnim sistemom.

Izvor: Benchmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: