Microsoft koristi propust Appleovog iCloud servisa

Microsoft i Apple se trenutno takmiče u nekoliko industrijskih sektora, uključujući i cloud-bazirano storage poslovanje, te nije iznenađenje što ove dve kompanije koriste svaku priliku da "bocnu" jedna drugu na redovnoj osnovi, kada god imaju prilike za tako nešto.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

14:43

Default images

U blogu naslovljenom "iPhone korisnici, imate 30 GB besplatnog skladišnog prostora na OneDrive!", Microsoft poručuje da svaki kupac iPhone telefona može da se prebaci na OneDrive i iskoristi više slobodnog prostora jednostavno konfigurišući svoj smartfon da direktno otprema fotografije na cloud.

I dok Microsoft ne govori ništa o bezbednosnim funkcijama iCloud-a, nema sumnje da je sve ovo usmereno ka iOS korisnicima u pravo vreme, posebno jer su sada mnogi Apple-ovi korisnici zabrinuti da bi mogli biti hakovani.

Podsetićemo se da su prošlog meseca mnogi iCloud nalozi slavnih ličnosti hakovani i da je na hiljade fotografija ukradeno i stiglo na internet. Jasno je da je Microsoft želeo da iskoristi tu situaciju iako je ćutao o svemu ovome, a govorio o povećanom slobodnom prostoru na OneDrive.

Microsoft je poručio da je ubeđen da će korisnici znati da cene više slobodnog prostora, a dodao je i da je ovo ograničena ponuda te da treba delovati brzo i preuzeti OneDrive za iOS.

"Za one koji se spremaju za instalaciju iOS 8 platforme, to znači da nećete morati da brišete gomilu fotografija ili aplikacija kako bi napravili prostor za ažuriranje" - Microsoft je želeo ovim da istakne da je OneDrive spreman za iOS 8.

Podrazumevano, Apple nudi 5 GB slobodnog prostora svojim korisnicima, dok Microsoftov OneDrive servis nudi 15 GB a u ovoj vremenski ograničenoj ponudi, nudi 30 GB.

Izvor: Benchmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: