Smartfon korisnici (najzad) počeli da koriste smart funkcije

Iako naši smartfoni mogu da obavljaju osnovne funkcije i dolaze sa preinstaliranim aplikacijama koje omogućavaju surfovanje webom, slanje poruka, slušanje muzike i gledanje videa, tu su i dodatne aplikacije koje omogućavaju obavljanje nekih naprednijih aktivnosti u odnosu na one koje standardno obavljamo na telefonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

10:39

Default images

Na primer, tu su aplikacije za društvene mreže, mape, aplikacije koje omogućavaju slušanje muzike u pokretu, obradu videa i drugo. Izgleda da se oslanjanje korisnika na aplikacije iz godine u godinu povećava, a istraživačka kompanija Localytics je otkrila da se u poslednjih godinu dana upotreba aplikacija povećala za 21 odsto.

Grafik istraživanja pokazuje da je naše vreme koje provedemo na telefonu podeljeno u različite kategorije. Neke od njih su doživele ogroman rast korišćenja, a najviše se ovo odnosi na muzičke aplikacije (kao što su SoundCloud ili iHeartRadio). Aplikacije koje su u vezi sa zdravljem i fitnesom takođe imaju veliki porast korišćenja, od 51 odsto, što se svakako može povezati i sa aktuelnom popularizacijom nosivih uređaja. Korišćenje aplikacija za društvene mreže je povećano za 49 odsto, dok iza slede aplikacije za putovanja, zabavu, sport, igre i vesti.

Izvor: Bechmark.rs/Ubergizmo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: