Zašto je Microsoft kupio Minecraft?

Postoji veliki broj razloga zbog kojih je Microsoft kupio Minecraft, a pojedini analitičari veruju da bi ovaj potez mogao da pospeši budućnost Windows Phonea.

Izvor: The Verge

Ponedeljak, 15.09.2014.

08:40

Default images

Minecraft je popularna aplikacja na iOS-u i Androidu, ali igra trenutno nije dostupna na Windows Phoneu.

Veoma je teško zamisliti da će ovo ostati nepromenjeno nakon jučerašnje kupovine, ali Microsoft takođe može da oluči da doda nove funkcije verziji za Windows kako bi podstakao iOS i Android korisnike.

Kompanijina druga interesovanja su verovatno povezana sa velikim brojem ljudi koji igra Minecraft, i mogućnošću da privuče talentovane developere Windows platformi.

Minecraft je originalno predstavljen u test obliku pre 5 godina kao nezavisna igra koja dozvoljava igračima da oblikuju okruženje pravljenjem i građenjem konstrukcija od blokova.

Mlađa generacija igrača je pohrlila ka igri, a video snimci sa savetima kako treba igrati Minecraft sakupili su milione pregleda na YouTubeu.

Do sada je prodato više od 54 miliona kopija Minecrafta za PC, Xbox 360, PS3 i brojne druge platfome – što je odličan pokazatelj uspeha igre.

Ova popularnost u osnovi znači da je Minecraft u osnovi digitalna verzija Lego kockica koja ljudima dozvoljava da stvaraju sopstvene svetove koji mogu biti podeljeni sa drugim igračima i modifikovani.

Ukoliko Microsoft može da se poveže sa tom kulturom, bez uznemiravanja miliona vernih fanova, onda kompanija može da proširi njegovu publiku i opravda ovu kupovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: